Jaké hračky doma vyrobit pro děti

Výroba hraček doma může být zábavou jak pro vás, tak i pro dítko, které může s výrobou aktivity pomoci. Pusťte se společně do práce a zabavíte se již u výroby.
pletení hraček
Šité hračky
Jedna z nejjednodušších metod pro výrobu dětských hraček je šití. Ušít můžete třeba knihu – quiet book, oblečení na panenky, plyšové zvířátko nebo třeba pexeso. Stačí sehnat si pár látek a pár barev flísu, knoflíky, nitě a jehly. Návody na šití hraček najdete na internetu na maminkovských stránkách a fórech. Věřte, že jakmile se do práce s látkou vrhnete, už se jí nepustíte.
Konkrétně na výrobu pexesa budete potřebovat 2x stejný panel s obrázky, výztuhu, podkladovou látku, nitě, jehly (nebo šicí stroj ale není nutný) a žehličku pro zažehlení výztuhy. A to je vše.
kostky stavebnice
Hračky pro trénink jemné motoriky
Trénování jemné motoriky je důležitá věc pro děti, které ji ještě nemají dokonale vyvinutou. Spojit to můžete třeba i s tréninkem barev. Vyberte třeba 4 různě barevné mističky a korálky ve stejné barvě – přiřazování korálků k jednotlivým mističkám procvičí obojí. Další možností je třeba přilepení konců pet lahví na kousek dřeva. Ke každé lahvi přiděláte víčko a to bude dítko šroubovat na láhev. Další suprovou hračku mohou tvořit obyčejné kolíčky na prádlo, ponožky a provázek přivázaný třeba mezi židlemi. Hra na maminku je velice oblíbená a tato „hračka“ bude používaná často.
ruční pletení
Domečky pro panenky
Domeček pro panenky je velice oblíbená hračka, která udělá radost nejedné holčičce. Tato hračka bývá poměrně nákladná, výroba domečku doma může udělat jak radost, tak dost ušetřit. Výrobou samotné konstrukce domečku pověřte šikovného tatínka nebo dědečka. Výzdobu domečku můžete zvolit třeba s pomocí lepící tapety na stěny domečku, vytvořit i osvětlení s napojením na baterie. Domeček vybavte nábytkem, který si buď také můžete vytvořit, a nebo zakoupit.
 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
Posted in Nezařazené

Next Post

Ušití polštáře: jednoduchý návod se zipem a bez zipu

Út Kvě 9 , 2023
Látky a materiály pro vlastní polštáře S měkkým polštářem si můžete udělat sezení opravdu pohodlné. Je však důležité, aby vaše […]